قوانین اجاره اتوبوس دربستی چیست؟


قوانین اجاره اتوبوس دربستی و توریستی چیست؟

قوانین اجاره اتوبوس دربستی و توریستی چیست؟ اجاره اتوبوس یکی از رایج‌ترین روش‌های جابجایی بین شهری یا درون شهری است که اغلب برای تعداد افراد بالا استفاده می‌شود. برای این منظور، کارکنان و دانش آموزان یا دانشجویان، پژوهشگران در مسیر اهداف علمی و همایش‌های مختلف و همچنین زائرین یا کسانی که به بهشت زهرا می‌روند طیف وسیعی از اجاره کنندگان اتوبوس را شامل می‌شوند.
در ادامه این گزارش نگاهی کلی به چارچوب‌ها و قوانین مربوط به اجاره اتوبوس دربستی می‌اندازیم.

قوانین اجاره اتوبوس دربستی و توریستی چیست؟ دریان سفر امید

قرارداد اجاره اتوبوس دربستی مطابق با کدام قانون است؟

قبل از هر چیز بهتر است بدانیم، این قرارداد که در اصطلاح حقوقی به آن عقد معین می‌گویند، مطابق با مواد 466 تا 511 قانون مدنی تنظیم می‌شود. طبق این قوانین قرارداد کرایه اتوبوس یک عمل حقوقی دو طرفه است که حق استفاده رایگان را به متقاضی نمی‌دهد و در آن حتما باید به صورت توافقی قیمت مشخص و واضح باشد.

مدت زمان اجاره اتوبوس دربستی چطور مشخص می‌شود؟

در اجاره اتوبوس دربستی برای مشخص کردن زمان سه روش وجود دارد. اول اینکه با ذکر تاریخ آن را روشن می‌کنند. در این حالت، متقاضی تا زمان خاصی اتوبوس را در اختیار دارد. مثلا اتوبوس‌های مدرسه در طول سال تحصیلی که حدودا 9 ماه است اتوبوس را کرایه می‌کنند. روش دوم ذکر مسافت است که در مسافرت‌های زیارتی بیشتر به چشم می‌خورد. برای مثال اتوبوس تنها برای طی مسافت مشهد تا شیراز کرایه داده می‌شود. در این روش قرارداد بعد از رسیدن به مشهد یا بعد از برگشت به شیراز تمام می‌شود.
روش سوم ترکیبی از ذکر تاریخ و مسافت را در بر می‌گیرد. در این حالت، برای مثال فردی اتوبوس را برای یک روز و سفر تهران تا شمال اجاره می‌کند. بعد از رسیدن اتوبوس به شمال مدت قرارداد تمام خواهد شد. اما حتما باید در همان روز راننده به شمال برسد.

نقش طرفین در قرارداد اجاره اتوبوس

در این قرارداد برخی از نقش‌ها از قبل مشخص می‌شوند و حتما باید به طور واضح مطرح شده باشند. ممکن است به صورت توافقی نقش‌ها تغییراتی داشته باشند که متقاضی قبل از امضا باید از آن‌ها مطلع شود. برای مثال هزینه تعمیر خودرو به طور کامل با اجاره دهنده است و باید اتوبوس را با امکانات کامل تحویل دهد. یکی از امکاناتی که در اختیار مستاجر اتوبوس قرار دارد این است که می‌تواند آن را دوباره به کس دیگری اجاره دهد. مگر اینکه اجاره دهنده اصلی این اجازه را ندهد. بهتر است تمام موارد مربوطه در قرارداد ذکر شوند.
طبق قوانین اگر وقوع اتفاقاتی مانند ریزش کوه یا زلزله و… باعث آسیب زدن به اتوبوس شود، مستاجر الزامی به پرداخت خسارت ندارد. البته در صورتی که وارد شدن آسیب به اتوبوس از اثر سهل انگاری راننده باشد، او موظف است که هزینه‌ها را به طور کامل پرداخت کند.

قوانین اجاره اتوبوس دربستی چیست؟ دریان سفر امید

شرایط اجاره اتوبوس دربستی با راننده

برای این منظور باید مدت زمان دقیق سفر و تعداد روزهایی که راننده و خودرو در اختیار مسافران است مشخص شود. فرم مربوط به کرایه اتوبوس با راننده در سایت‌های مختلف تفاوت‌هایی دارد و حتما باید فرم مربوط به خود شرکتی که از آن درخواست می‌شود، پر کرد.

مدارک لازم برای اجاره خودرو:

  • چک بانکی به میزان بیشتر از 20 درصد قیمت روز خودرو
  • کارت شناسایی معتبر
  • گواهینامه رانندگی ایران
  • سند ملکی معتبر
  • گواهی اشتغال به کار
  • چک کارمندی

هزینه کرایه اتوبوس دربستی

قیمت اجاره اتوبوس دربستی به عوامل مختلفی بستگی دارد که قبل از اقدام باید به آن‌ها توجه داشت. برای مثال، نوع خودرو اهمیت دارد و ممکن است اتوبوس معمولی یا وی آی پی باشد که باعث تغییر قیمت می‌شود. همچنین، ظرفیت اتوبوس نیز در قیمت آن اثر دارد. مدت زمان و مسافت سفر هر چه بیشتر باشد هزینه‌ها بیشتر می‌شوند. این نکته نیز مهم است که در سفرهای بیش از 300 کیلومتر اجاره اتوبوس حداقل برای 3 روز به صورت رفت و برگشت ارائه می‌شود.
از دیگر عوامل اثربخش در قیمت اتوبوس، نوع سفر و نوع پرداخت است. متقاضیان می‌توانند هزینه را روزانه، هفتگی یا حتی ماهانه در نظر بگیرند. جزئیات بیشتر در کرایه اتوبوس دربستی به شرکتی که از آن اقدام می‌شود بستگی دارد، اما تمام مراکزی که با مجوز و به طور رسمی فعالیت دارند، از قوانین یکسانی پیروی می‌کنند و مورد اعتماد هستند.

اتوبوس معمولی بگیریم یا وی آی پی؟

اتوبوس‌های معمولی برای حمل و نقل درون شهری و مسافت‌های کوتاه مناسب‌تر هستند. این اتوبوس‌ها ظرفیت بیشتری دارند (گاهی تا 50 نفر) و البته سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب نیز دارند. در این اتوبوس‌ها دو مانیتور برای استفاده عموم در نظر گرفته شده است و هزینه سفر با آن‌ها کمتر است.
افراد برای کاربردهایی مانند سرویس ایاب و ذهاب کارکنان، مدارس، سرویس همایش‌ها و جشن‌ها، رفت و برگشت به قبرستان‌ها و حتی سفرهای تحقیقاتی و علمی می‌توانند سراغ این گزینه بروند.
اتوبوس‌های وی آی پی صندلی‌های راحت‌تر و بزرگ‌تری دارند و در عوض ظرفیت آن‌ها کمتر است. این اتوبوس‌ها برای هر صندلی مانیتور مخصوص دارند و از نظر سیستم سرمایش و گرمایش معمولا بهتر از مدل‌های معمولی عمل می‌کنند. به دلیل کمتر احساس کردن دست اندازها و تکان‌های کمتر، اتوبوس‌های وی آی پی برای مسافت‌های طولانی‌تر توصیه شده‌اند. این موارد برای سفرهای بین شهری مناسب هستند و امکان خستگی را کمتر می‌کنند.
از دیگر مزایای اتوبوس‌های وی آی پی، امکان باز شدن صندلی تا 140 درجه، امکان استفاده از شارژرهای تعبیه شده برای هر صندلی و داشتن امکانات شخصی دیگر است. البته باید توجه داشت که این اتوبوس‌ها قیمت بیشتری دارند.

قوانین اجاره اتوبوس توریستی چیست؟ دریان سفر امید

کرایه اتوبوس دربستی چه مزایایی دارد؟

اصلی‌ترین کاربرد اتوبوس‌های دربستی برای مواقعی است که تعداد افراد زیاد باشند و با این روش هزینه‌ها مقرون به صرفه‌تر شوند. این روش در کاهش آلودگی هوا نیز اثر دارد و البته ایمنی بیشتر را هم فراهم می‌کند. همچنین، از جهت پیدا کردن جای پارک نیز اتوبوس گزینه بهتری است، زیرا برای 40 نفر باید چند ماشین شخصی استفاده کرد که فضای بیشتری می‌گیرند و امکان پارک کردن آن‌ها در یک جا سخت‌تر است.

تماس با ما