مينی بوس

در این بخش به معرفی انواع خودروهای گروهی از نوع مینی بوس می پردازیم. امروزه شرکت‌ های متعددی به تولید مینی بوس تشریفاتی و معمولی می‌پردازند كه اغلب این سازندگان از میان تولید‌کنندگان خودروهای سنگین برتر آسیائی و اروپائی هستند و اکنون با تأسیس نمایندگی‌ هایی در داخل کشور ایران نیز فعالیت می‌کنند. در واقع مینی‌بوس، گونه‌ای خودروی ترابرد مسافر است و در سرویس مدارس، ادارات و کارخانجات کاربرد زیادی دارد که ظرفیت آن از یک ون بیشتر بوده و از یک اتوبوس کمتر است. پیشرانه مینی‌بوس برخلاف اتوبوس، اغلب در جلوی خودرو قرار دارد و مینی‌بوس خودروی مسافربری است که ظرفیت آن با راننده بین ۱۶ تا ۲۶ نفر می‌باشد.

مینی بوس های موجود در حمل و نقل کشوری در دو دسته قدیمی و مدرن دسته بندی شده اند و برای سرویس هاس مختلف ایاب و ذهاب و تورهای گردشگری و بازدید های دسته جمعی همچنین سرویس های دربستی برای مراسم های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. مینی بوس با توجه به ساختاری که دارد به نسبت اتوبوس دارای حجم کمتری بوده، بنابراین از مزایای مینی بوس می توان به هزینه های کمتر آن اشاره کرد. مینی بوس های قدیمی که در حمل و نقل مورد استفاده قرار میگیرند دارای امکانات بسیار محدودی میباشند و در آنها تنها میتوان به سیستم گرمایشی اشاره کرد. اما مینی بوس های مدرن دارای امکانات بسیار زیادی از آن جمله سیستم صوتی و تصویری، سرمایشی و گرمایش اشاره کرد که با توجه به امکانات و ساختار آنها ظرفیت های مختلفی دارند. ظرفیت مینی بوس های قدیمی موجود در کشور در حدود 16 نفر میباشد و بطور معمول برای ایاب و ذهاب درون شهری و برون شهری و همچنین سرویس کارکنان کارخانجات و شرکت های دولتی و خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین اگر برای تعداد نفرات کمتر دنبال سرویس رفت و آمد هستید می‌توانید از اجاره سواری دربستی استفاده کنید.

ادامه مطلب...

در واقع اگر بخواهیم یک تقسیم بندی کلی در خصوص مینی بوس های موجود در ناوگان حمل و نقل کشور انجام دهیم، باید یک گروه از مینی بوس ها را در گروه خدمات ایاب و ذهاب در نظر بگیریم و گروه دیگر را جهت ارائه خدمت به بخش دربستی جهت حمل و نقل گردشگری و انتقال پایانه ها (ترانسفر فرودگاهی و بندری و ریلی) و نیز تشریفات در نظر گرفت.

از انواع قدیمی مینی بوس های موجود می توان به مینی بوس بنز، فیات قدیمی، سیترا، کارسان اشاره نمود و از انواع مینی بوس های جدید جهت ایاب و ذهاب، سرویس ادرات و ارگان ها می توان به مینی بوس هیوندا کروز و یا مشابه ایرانی آن یعنی مینی بوس تولید شرکت ایران خودرو به نام آرین اشاره کرد که در حقیقت نسخه ایرانی مینی بوس هیوندا کروز است. در خصوص مینی بوس های جدید و بروز موجود در ایران جهت خدمات دربستی، گردشگری و تشریفات می توان از مینی بوس فیات دوکاتو، مینی بوس ایسوزو سحر، مینی بوس اویکو A50 و مینی بوس مکسوس V80 نام برد.

در بعضی از معابر امکان تردد اتوبوس به ‌علت عرض اندک معبر فراهم نیست، پس چاره‌ای جز به ‌کارگیری مینی‌بوس در ناوگان حمل‌ و نقل عمومی نداریم. مینی بوس ماشینی هست متوسط جهت حمل و نقل مسافر با ظرفیت های 12تا 21 نفر که با توجه به امکانات و مدل های مختلف این ظرفیت ها تغییر میکنید. مینی بوس برای مسافرت های با طول 300 کیلومتر و مسیر های کوهستانی بسیار مناسب میباشد.

در خصوص موارد استفاده از مینی بوس در ایران باید تمرکز خاصی روی خدمات دربستی در قالب جابجائی بین شهری با مفاصل کوتاه و نیز انجام گشت های تفریحی و طبیعت گردی در نواحی مختلف کشور انجام شود. لذا مینی بوس یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین وسائل نقلیه گروهی می باشد که می توان در حمل و نقل درون شهری و برون شهری مورد استفاده قرار گیرد و به جهت هزینه های نگهداری و تعمیرات کمتر نسبت به اتوبوس ها و میدل باس ها از این نظر جایگاه بهتر و عملکرد مناسبتری را دارا می باشند.

در ایران اغلب سرویس های ایاب و ذهاب جهت سازمان ها، ارگان ها، کارخانجات، ادارات، مدارس، دانشگاه ها، بیمارستان ها و شرکت های بزرگ و کوچک دولتی و خصوصی توسط مینی بوس های مختلف صورت می گیرد و از انواع لوکس و ویژه مینی بوس نیز در ارائه خدمات حمل و نقل گردشگری جهت گردشگران ایرانی و خارجی، انتقال فرودگاهی، تشریفات جهت برگزاری همایش ها، کنفراس ها، سمینارها، کنگره ها، نمایشگاه ها، مراسم ترحیم و مجالس عروسی استفاده می شود.

در شرایطی که مسیر انتخابی شما وضعیت نامطلوب و صعب العبوری داشته باشد، به دلیل امکان کنترل و حرکت بهتر مینی بوس به جهت ابعاد آن و عدم امکان عبور وسایل نقلیه بزرگتر مانند اتوبوس و میدل باس، این خودرو گزینه مناسبتری برای این مسیر ها و مکان ها می باشد. لذا در صورت وجود مسافت بالا و طولانی و همچنین تعداد مسافرین کمتر از 15 نفر استفاده از خودروهای ون به جهت شکل و وضعیت بهتر صندلی ها پیشنهاد بهتری است.

برخی از مینی بوس ها آنها کوچک هستند، که برای انتقال افراد معدود و کاهش زمان سفر در نظر گرفته شده است، برخی دیگر برای سفرهای شهری مناسب هستند، در حالی که مدل هایی وجود دارند که راحتی بیشتری را برای سفرهای طولانی ارائه می دهند و برای انتقال جمعی افراد مناسب هستند.

بطور معمول ساختار مینی بوس شبیه به یک اتومبیل سنتی است، تقریباً بین 5 تا 6 متر. با این حال، مدل های بزرگتر دیگری نیز وجود دارد و دارای ظرفیتی کل برای 15 نفر است. فضای داخلی مینی بوس ها بسیار خاص است؛ دارای راهروهایی نیست تا مسافران بتوانند در طول سفر حرکت کنند. بنابراین همه باید در طول سفر تا جایی که به مقصد نهایی برسند، در صندلی خود بنشینند. مینی بوس برای سفرهای کوتاه دارای چندین کاربرد است. از جمله متداول ترین آن، انتقال از فرودگاه به هتل یا برعکس می باشد. اگرچه در جایی که ظرفیت یک اتومبیل معمولی کافی نیست، می تواند برای مقاصد خانوادگی نیز استفاده شود. اگرچه طبیعی است كه با شنیدن نام مینی بوس، تصور کنید كه این خودرو یک اتوبوس بسیار کوچک است، اما مینی بوس ها می توانند دارای طول 8 تا 9 متر باشند و حداکثر ظرفیت انتقال مسافران با این وسیله نقلیه تا 30 نفر از جمله راننده است. مینی بوس از اتوبوس شهری کوچکتر است، اما اغلب به عنوان وسیله حمل و نقل عمومی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ایده آل برای حركت و جابجایی مسافران در خیابان های باریک و یا فضای کمی برای رانندگی است. علاوه بر این، می توان از آنها برای سفرهای شخصی، شرکتی یا ورزشی استفاده کرد. با توجه به اینکه وسیع تر از خودروهای ون هستند، یک راهرو مرکزی دارند تا مسافران بتوانند راحت در آن حرکت کنند.

مهمترین انواع مینی بوس هایی كه در ناوگان حمل و نقل ایران وجود دارند :

  • (IVECO A۵۰) Aمينی بوس ايويكو ۵۰
  • مینی بوس ایسوزو سحر (ISUZU SAHAR)
  • مینی بوس فیات دوکاتو (FIAT DUCATO)
  • (MAXUS V۸۰) Vمينی بوس مكسوس ۸۰
  • مینی بوس هیوندا کروز (HYUNDAI CHORUS)

تماس با ما